INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft feletti vásárlás esetén

MAGYAR FEJLESZTÉSŰ ÉS GYÁRTÁSÚ NATÚRKOZMETIKUMOK

FÜRDŐ- ÉS TESTÁPOLÁSI TERMÉKEK A TISZTA ÉS EGÉSZSÉGES BŐRÉRT

Kérdésed van? Hívj bátran az alábbi mobil telefonszámon:  +36-30/338-5935

Blog

Az extra szűz olívaolaj

Aldeléna
Aldeléna
2020.08.08 21:00
Az extra szűz olívaolaj

Cikksorozatunk folytatásában az extra szűz olívaolajat vizsgáljuk, annak is elsősorban bőrre gyakorolt hatását.

Az olívaolaj az olajbogyók préselése során készül különböző minőségben. Az extra szűz olívaolaj különlegessége, hogy a bogyók szüretelése után 24 órán belül meg kell kezdeni a sajtolást. Amennyiben nem történik meg, elindul az erjedés, amely a savtartalom növekedése miatt az olaj minőségromlásához vezet. 

Az olívaolaj tartalmazza a legnagyobb mennyiségben az úgynevezett szkvalán (squalene) nevezetű anyagot. Ez egy omega 3 szerkezetű telítetlen szénhidrogén, amely az olajbogyóból kinyert lipid. Megtalálható még a pálma-, az amarant- és a búzacsíra olajokban is. Erőteljes regeneráló hatással bír.

A szűz olívaolaj préselése során már nem olyan szigorúak a gyártási kritériumok, mint az extra szűz olívaolajnál. Emiatt a minősége gyengébb és az egészségre gyakorolt hatása is eltér az extra szűzétől.

Ismert még a pomace felirat az olajos üvegekről. Ez az úgynevezett "olívapogácsa" olaj, a legalacsonyabb minőségű olívaolaj.

Gyártása során a több ízben felhasznált, szétzúzott, visszamaradt olívatönkölyből extrakciós eljárással, oldószerek segítségével kinyerik a maradék olajat.

Forrás: https://igazioliva.hu/

 

Érdekesség:

Egy angol tanulmányban szerepel, hogy kutatók olívaolajat alkalmaztak rákot okozó ultraibolya sugaraknak kitett egerek bőrére. Az olívaolaj működött a rákot okozó sejtek leküzdésében. A tumorok aránya szignifikánsan alacsonyabb lett azoknál az egereknél, akiknek bőrére olívaolajat használtak.

Forrás: https://academic.oup.com/carcin

Tulajdonságai a bőrre:

  • hidratáló
  • bőrpuhító
  • tápláló
  • könnyen bejut a bőr mélyebb rétegeibe
  • gyorsan felszívódik
  • minden bőrtípusra ajánlott

 

Miért van extra szűz olívaolaj az Aldeléna szappanokban?

Az Aldeléna szappanokban csak és kizárólag extra szűz olívaolajat használunk. Fontos számunkra termékeink magas minősége és hitelességünk vásárlóink felé. Teljes szívvel és nyugalommal ajánljuk szappanjainkat a mindennapi tisztálkodási rutin elvégzéséhez.

Aldeléna Szappanok