INGYENES SZÁLLÍTÁS: 15.000 Ft feletti vásárlás felett!

Kérdésed van? Hívj minket! +36303385935

Levendula Szappan
Levendula Szappan
1 390 Ft

Levendula Szappan

Összetevők
SODIUM COCOATE, SODIUM OLIVATE, AQUA, SODIUM CANOLATE, GLYCERINE,
SODIUM SHEA BUTTERATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL,
KAOLIN, TITANIUM DIOXIDE, MICA, LINALOOL**, LIMONENE**,

*az elszappanosodás során keletkezik
**természetes illóolajok komponense

Nyugtató levendula illóolajjal a stressz ellen és a pihentető alvásért.

1 390 Ft
Részletek

A levendulák a Földközi-tenger nyugati partvidékéről származnak. A latin lavare ige jelentése: mosni. Ez utalhat arra is, hogy a növényt mosáskor, fürdéskor használták.

A L officinalis termesztéséről először 1568-ból Angliából van feljegyzés. Ezt követően terjedt el széles körben. A biedermeier korban szinte mindent levendulaillat lengett be, s a növény azóta is ismert ruhaillatosító, mivel molyriasztó, repellens (riasztó) hatása is van.

Termesztését Magyarországon Bittera Miklós honosította meg az 1910-es években, s azóta jelentős ültetvényeken termesztik a Tihanyi-félszigeten. Franciaországon kívül Anglia és Németország számít nagybani termesztőnek. Bizonyos országokban a konyhaművészetben is előkerül, bár intenzív aromája miatt igen kis mennyiségben lehet csak alkalmazni.
Az orvosi levendula mindig tagja volt és ma is tagja a magyar gyógynövényes gyógyítási hagyomány hivatalos részének.

Illóolaja az 1888-ban kiadott II. Magyar Gyógyszerkönyvtôl gyakorlatilag folyamatosan a hivatalos gyógyszerkönyvi cikkelyek között szerepel.
A levendulavirág az 1871-ben megjelent I. Magyar Gyógyszerkönyvben is, viszont külön gyógyszerkönyvi cikkelyben tárgyalva, folyamatosan a hivatalos drogok közé tartozik.

Gyógyászati alkalmazásra csak a megfelelő (gyógyszerkönyvi) minőségi előírásokat igazolni tudó forgalmazótól szabad beszerezni az illóolajat. Ezt szem előtt tartva nagyanyáink klasszikus molyirtójában egy sokoldalúan hasznosítható és igen kellemes

feszültségoldó növényi szerre lelhetünk, amelynek létjogosultságát elsősorban az évszázados tradíció és nem a klinikai vizsgálatok igazolják.

A LEVENDULA ORVOSILAG BIZONYÍTOTT JÓTÉKONY HATÁSAI AZ EMBERI SZERVEZETRE:
nyugtat, feszültségoldó, ezért kiváló az idegrendszerre a stresszes időszakokban
hangulat- és közérzet javító hatású
fertőzésgátló
Különféle felhasználási módja létezik, mint például illóolajának párologtatása, szerepel szappanok, krémek, fürdősók összetevői között.

/Forrás: Borcsa Botond Lajos és Dr. Csupor Dezső, Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézet/


 

 

 

 

 

Adatok
Korosztály
20+
Bőrtípus
Minden bőrtípusra
Így használd
A szappant tartsd víz alá, habosítsd fel, majd öblítsd le. Ezután rázd le a vizet a szappanról, majd helyezd egy olyan szappantartóba, amelyből ki tud folyni a víz és a szappan száradni tud a következő használatig. Ezzel meghosszabbítod szappanod élettartamát.

Ha véletlenül a szemedbe kerül a szappan, öblítsd ki vízzel óvatosan több percen keresztül.
Illóolaj tartalma
Levendula illóolaj
Vélemények
Kiegészítő termékek