INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft feletti vásárlás esetén

MAGYAR FEJLESZTÉSŰ ÉS GYÁRTÁSÚ NATÚRKOZMETIKUMOK

FÜRDŐ- ÉS TESTÁPOLÁSI TERMÉKEK A TISZTA ÉS EGÉSZSÉGES BŐRÉRT

Kérdésed van? Hívj bátran az alábbi mobil telefonszámon:  +36-30/338-5935

Holt-Tengeri Fürdősó - LEVENDULA
Holt-Tengeri Fürdősó - LEVENDULA
4 250 Ft

Holt-Tengeri Fürdősó - LEVENDULA

Összetevők:
Összetevők:
Holt-tengeri fürdősó, Levendula olaj, Lila kozmetikai pigment.
INGREDIENS: DEAD SEA SALT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA, LINALOOL*, LIMONENE*, MICA
*Természetes illóolajok komponense.

Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is pihentetőbb annál, mint venni egy meleg fürdőt, hogy ellazuljunk és kitisztítsuk gondolatainkat.
A meleg víz lazító hatását fokozhatjuk az Aldeléna fürdősókkal.
Lila színű levendulás fürdősónk különleges fürdőélményt nyújt a kényeztető, ásványi anyagokban gazdag Holt-Tengeri sóval és a levendula nyugalmat elősegítő illatával.

 

A levendula virágából származó olaj gyógynövény-gyógyászatban betöltött szerepe legendás.

 

Neve a latin „lavare” szóból származik, ami szó szerint azt jelenti, hogy „mosni”. A levendula legkorábbi használata az ókori Egyiptomba nyúlik vissza. Ott a levendulaolaj szerepet játszott a mumifikációs folyamatban is.

A későbbi időkben a levendula a fürdés szerves részévé vált számos régióban, beleértve Perzsiát, az ókori Görögországot és Rómát.

Ezek a kultúrák azt hitték, hogy a levendula segít megtisztítani a testet és az elmét.

Az ókorban a levendulát számos betegség kezelésére használták, többek között:

  • mentális egészségügyi problémák
  • szorongás
  • álmatlanság
  • depresszió
  • fejfájás
  • hajhullás
  • hányinger
  • pattanás
  • fogfájás
  • bőrirritációk
4 250 Ft
Details

A Jordániából származó fürdősó ásványokban nagyon gazdag. Felpezsdíti a vérkeringést, ezáltal ellazulnak izmaid, oldódik a feszültség.

Maga a Holt-tenger 420 méterrel a tengerszint alatt fekszik, mégpedig a föld legmélyebb szárazföldi pontján. Vizét a Jordán folyó és más ásványi anyagokban gazdag forrás táplálja. Mivel a sivatag közepén található,
távol a nagyvárosoktól és az ipartelepektől, így teljesen mentesül a környezet káros hatásaitól.

A Holt-tenger vizének a legmagasabb a sókoncentrációja a földön:

tízszer nagyobb, mint más tengereké.
Minden tengervíz tartalmaz magnézium-szulfátot (Epsom só) és nátrium-kloridot. A Holt-tenger vize 10-szer több kloridot, és 40-szer több magnéziumot tartalmaz mint bármely más tenger vize, és a brómkoncentrátuma is magasabb bármelyiknél. Ezek a sók megtisztítják a bőrt a felesleges zsírtól és az elhalt hámsejtektől úgy, hogy közben nem okoznak bőrszárazságot.

Fürdés során a feloldott sóban lévő természetes ásványi anyagok bejutnak a bőrbe, ezáltal javul a vérkeringés és szép bőrt kölcsönöz.


Fürdősó hatásai:

  • Bőrfiatalító
  • Bőrhámlasztó
  • Fertőtlenítő
  • Tisztító
  • Enyhíti az izomfájdalmakat

 

A levendula növény termesztését Magyarországon Bittera Miklós honosította meg az 1910-es években, s azóta jelentős ültetvényeken termesztik a Tihanyi-félszigeten. Franciaországon kívül Anglia és Németország számít nagybani termesztőnek. Bizonyos országokban a konyhaművészetben is előkerül, bár intenzív aromája miatt igen kis mennyiségben lehet csak alkalmazni.
Az orvosi levendula mindig tagja volt és ma is tagja a magyar gyógynövényes gyógyítási hagyomány hivatalos részének.

Illóolaja az 1888-ban kiadott II. Magyar Gyógyszerkönyvtől gyakorlatilag folyamatosan a hivatalos gyógyszerkönyvi cikkelyek között szerepel.
A levendulavirág az 1871-ben megjelent I. Magyar Gyógyszerkönyvben is, viszont külön gyógyszerkönyvi cikkelyben tárgyalva, folyamatosan a hivatalos drogok közé tartozik.

Gyógyászati alkalmazásra csak a megfelelő (gyógyszerkönyvi) minőségi előírásokat igazolni tudó forgalmazótól szabad beszerezni az illóolajat. Ezt szem előtt tartva nagyanyáink klasszikus molyirtójában egy sokoldalúan hasznosítható és igen kellemes

feszültségoldó növényi szerre lelhetünk, amelynek létjogosultságát elsősorban az évszázados tradíció és nem a klinikai vizsgálatok igazolják.

A LEVENDULA ORVOSILAG BIZONYÍTOTT JÓTÉKONY HATÁSAI AZ EMBERI SZERVEZETRE:
 - nyugtat, feszültségoldó, ezért kiváló az idegrendszerre a stresszes időszakokban
 - hangulat- és közérzet javító hatású
 - fertőzésgátló
Különféle felhasználási módja létezik, mint például illóolajának párologtatása, szerepel szappanok, krémek, fürdősók összetevői között.

/Forrás: Borcsa Botond Lajos és Dr. Csupor Dezső, Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézet/

Info
Korosztály
Gyerekek és felnőttek számára
Bőrtípus
Minden bőrtípusra
Illat
Levendula
Így használd:

A fürdősó alkalmazás felnőttek számára mindennapos használatra, ép bőrfelületen ajánlott 36-40 °C-os fürdővízben feloldva.

A javasolt fürdés időtartama 20-30 perc.

Illóolaj tartalma:

Levendula

Opinions
Additional products